Voi încerca să răspund public (sau privat) la orice întrebare adresată în cel mai scurt timp posibil.

Răspunsuri

Q1 (anonim): “De ce ai furat domeniul? Nu e frumos!”
R1 (#mihairector): Domeniul a fost înregistrat la 22 Februarie 2023 (https://rotld.ro/whois/?domain=unstpb.ro), cu acordul ROTLD și fără nici un furt. Despre denumire/fuziune se știa mai devreme, inclusiv public la 1 Februarie 2023 (https://www.upitmedia.ro/universitatea-nationala-de-stiinta-si-tehnologie-politehnica-bucuresti-perspective/). De ce nu a fost înregistrat domeniul de UPB? Ar trebui să ne bucurăm că domeniul este la un cadru didactic din UPB, și nu la altcineva. Eu cedez oricând domeniul, aștept o cerere oficială la mihai.rector@unstpb.ro.

Q2 (anonim-cenzurat): “Cum de i-ati facut papagalului astuia pagina de campanie?”
R2 (#mihairector): Această pagină cât și domeniul îmi aparține 100%. Am dreptul să-mi fac singur campanie, cred.

Q3 (anonim): “Asta sa candideze ca rector? Nu se gandeste nimeni ca asta e printre cei mai lenesi profi din facultate?”
R3 (#mihairector): Poi se vor gândi la asta când se votează. Consider că este dreptul oricărui cadru didactic să candideze la orice funcție.

Q4 (anonim): “Pagina de candidatura a lui Razvan Deaconescu unde este? Puteti sa puneti link va rog?”
R4 (#mihairector): Nu știu, cel mai bine îl întrebați direct pe el.

Q5 (anonim): “Primele 3-4 masuri pe care le luati din functia de rector”
R5 (#mihairector) – răspuns draft:
1. Închiderea euronews (undeva la 2-3 milioane euro se duc anual acolo), sunt totuși o universitate nu post de știri.
2. Creșterea salariilor profesorilor (există bani, vezi 1) și un plan pentru a readuce UNSTPB în topurile de cercetare internaționale.
3. Îmbunătățirea vieții studențești: ex. reduceri STB (https://www.g4media.ro/directorul-stb-anunta-ca-in-bucuresti-studentii-nu-pot-avea-reducere-de-90-la-transportul-in-comun-pentru-ca-normele-de-decontare-intre-operatorul-de-transport-si-universitati-nu-exista.html), cămine mai bune, evenimente dedicate, procesul de feedback mai bun.

Q6 (anonim): “Știe cineva din administrație de site-ul acesta?”
R6 (#mihairector): Nu știu, vezi R1.

Q7 (anonim): “Cum planificati sa va programati timpul din poziția de rector? Din cate se pare, sunteti foarte ocupat deja.”
R7 (#mihairector): Din partea Consiliului de Conducere al Departamentului de Calculatoare am fost responsabil cu diverse, printre care organizarea sesiunilor de licență și practica. Deja am delegat aceste responsabilități către alte persoane din departament, și voi mai delega.

Q8 (anonim): “Cum ai obtinut domeniul?”
R8 (#mihairector): L-am cumpărat, ca pe orice domeniu, de la RoTLD. Vezi R1.

Q9 (anonim): “Ce vei face cu întrebările?”
R9 (#mihairector): Pe cele pertinente (fără înjurături, etc) le voi publica și le voi răspunde în măsura timpului disponibil. Pe celelalte, nu.

Q10 (anonim): “Acum cand citesti întrebarea asta, îți dai seama cum ar fi dacă ai ajunge cu adevărat Rector?”
R10 (#mihairector): Nu 😉

Q11 (anonim): “Cum ai putea răspunde privat la întrebări dacă nu ai cerut date de contact?”
R11 (#mihairector): Am greșit, am adăugat acum loc pentru nume/email. Defapt, pagina este încă un draft și nu m-am hotărât dacă aceste întrebări să fie anonime sau cu logare și atunci nu era nevoie de date de contact. Le-am lăsat anonime.

Q12 (anonim): “Ce parere ai despre site-ul haosat.ro?”
R12 (#mihairector): Bună.

Q13 (anonim): “Este corect ca ICI sa administreze rotld?”
R13: (#mihairector): Revin în 2-3 luni cu răspuns în privat, să vedem dacă îmi iau domeniul sau nu. 🙂

Q14 (anonim): “Ce v-a facut sa candidați pentru funcția de rector ?”
R14 (#mihairector): Consider că evoluția se poate realiza doar prin competiție, iar în UPB nu a mai exista o competiție de 12 ani (din cunoștințele mele)

Q15 (anonim): “Ce considerați ca va recomanda pentru funcția de rector ?”
R15 (#mihairector): Vocea și talentul meu 😉. Voi publica în curând CV-ul meu și planul managerial.

Q15 (anonim): Considerați ca aveți susținere în Departamentul de Calculatoare pentru a ocupa funcția de rector ?
R15 (#mihairector): Pentru candidatura la rector nu este necesară susținerea unui departament. Sper însă că voi avea cât mai multe voturi din departamentul din care fac parte de 12 ani.

Q16 (anonim): “Care sunt șansele sa mărim cantina din ACS? Este foarte populara, dar uneori nu avem toți loc în ea. Îmi imaginez un plan pe doua etaje, cu lift intre ele.”
R16 (#mihairector): Aceste aspecte nu sunt în atribuțiile unui rector, oricum știu că se dorește deschiderea unei cantine în centrul PRECIS.

Q17 (anonim): “de unde va cumparati cămășile purtate în timpul anului, la cursuri?”
R17 (#mihairector): Desigual Men Shirts. Sper ca la următorul curs să nu avem totuși aceeași cămașă.

Q18 (anonim): “Ce ma? Vrei sa te faci rector ca sa ii faci olipmpici pe copii tai ca sa intre pe moca la facultate cum a facut-o X?” (am anonimizat numele)
R18 (#mihairector): Copiii mei au 5 și 2 ani, dacă voi fi rector (să zicem 2 mandate) vor avea 15 și 12, deci mai e o pâine până la facultate. Bine, și legile sau numele universităților se mai schimbă. 18.sept.2023 (data la care am răspuns)

Q19 (anonim): Am vazut ca sunteti pasionat de sah. Pe cand un turneu in ACS/UPB ?”
R19 (#mihairector): Când ajung rector :). 18.sept.2023

Q20 (anonim): “In spatele functiei de Rector sunt oameni, care in UPB au ajuns sa lucreze impotriva studentilor si profesorilor. Oameni din conducere care nu sunt alesi democratic precum Rectorul, dar care se cred mai presupus decat toata lumea. Vezi angajarile pe proiecte blocate de luni de zile doar pentru ca cineva “poate”, vezi decizii arbitrar luate de introducere a unei porti de acces in curtea institutiei (cea de la PRECIS), vezi oameni care au impresia (in discursuri publice) ca profesorii sunt toti trantori si doar ei sunt singurii care muncesc, vezi oameni care refuza acordarea banilor cuveniti studentilor. Vei aborda capitolul Oameni in platforma ta electorala? Si daca da, ce planuri ai in acest sens?”
R20 (#mihairector) : Da, momentan mai strâng sfaturi și apoi voi aborda multipleme probleme din zona cadre didactice/studenți în planul managerial. Nu am acum un răspuns complet, e în lucru așa că mă eschivez un pic. 18.sept.2023

Q21 (anonim): “Cum se face ca o Secretara Sefa are un salariu mai mare decat a oricarui Profesor Universitar, probabil si decat a Rectorului, in UPB? Care e pozitia ta in problema echitatii salariale?”
R21 (#mihairector): Nu știu exact salariile unei secretare șefe din UPB, dar nu cred că are mai mult față de rector (aprox. 9.000 EUR – 549722 RON / 12 / 5 = 9162 EURO). Problema din punctul meu de vedere nu este că o secretară are salariu mare (este foarte bine că este așa), ci mai degrabă că un cadru didactic pornește de la 500 EURO. Deși nu îmi este foarte clară situația financiară a UPB, cu siguranță se pot găsi bani pentru creșterea salariilor: plata cu ora, plata orelor de cercetare, plata examenelor. 18.sept.2023

Q22 (anonim): “Se aude ca nu ai coordonat vreodata nici macar un proiect, nicio echipa de cercetare, ce experienta in administratie te recomanda?”
R22 (#mihairector): Se aude prost, trebuie dat difuzorul mai tare. Am avut 2 proiecte în care am fost responsabil UPB, unul de aproximativ 100.000 EURO, și unul de 1.000.000. EURO. Se vor vedea în CV meu când va fi publicat. Nu pot spune că am o mare experiență în administrație, dar am fost implicat în multiple proiecte.18.sept.2023

Q23 (anonim): “Se zvoneste ca si tu ai luat bani de pe urma studentilor cu stagiipebune, e adevarat? Se aude ca sunt afaceri mari pe la voi pe acolo.”
R23 (#mihairector): Total fals, nu am fost în nici un fel implicat în stagiipebune. 18.sept.2023

Q24 (anonim): “E adevarat ca domnul X a crescut salariile Secretarelor Sefe pentru ca are amanta din aceasta categorie? Daca e adevarat, nu ii scoatem post de Asistent univ. la concurs si rezolvam pe acest criteriu si problema salarizarii cadrelor didactice?”
R24 (#mihairector): Nu știu, dar dacă voi ajunge rector salariile vor fi echitabile (fie scoate un post cu ați propus dvs. fie găsim o altă soluție mai bună 🙂 ). 18.sept.2023

Q25 (anonim): “Ce te recomanda in aceasta cursa electorala? Cariera ta e complet necunoscuta. Ai pierdut un pariu cu colegii tai de ai ajuns sa candidezi?”
R25 (#mihairector): Nu am pierdut nici un pariu, m-am decis singur, de bună voie și nesilit de nimeni, pur și simplu m-am gândit că nu ar fi OK să o ținem tot așa încă 10 ani și este un moment oportun. Vezi Q15 pentru ce mă recomandă. Este adevărat, nu am avut o carieră administrativă, doar membru în consiliul de conducere al departamentului. 18.sept.2023

Q26 (anonim): “Vei desfiinta poarta de acces si postul de paza din statia de autobuz de pe Iuliu Maniu? E o institutie publica si trebuie sa ramana publica.”
R26 (#mihairector): Da, arată oribil și este greu de folosit. 18.sept.2023

Q27 (anonim): “Cine te impinge de la spate in realitate? Pe cine reprezinti?”
R27 (#mihairector): De la spate mă împinge viitorul copiilor mei. Sper să reprezint cât mai multe cadre didactice. 18.sept.2023

Q28 (anonim): “In pagina de “ajuta-ma” cereti implicarea noastra printr-un formular inexistent. Ce trebuie sa facem mai exact ca studenti?”
R28 (#mihairector): N-am apucat să fac un formular, îmi cer scuze, o să fac, mai mă gândesc de ce ajutor aș avea nevoie. 18.sept.2023

Q29 (anonim): “Eu nu v-as vota, pareti genul care intoarce spatele studentilor si le ignorati nemultumirile. Spuneti 5 lucruri facute pentru a ajuta studentii pana acum si alte 3-4 pe care le faceti pentru studenti din pozitia de rector.”
R29 (#mihairector): Îmi pare rău de acestă impresie. 5 lucruri făcute pentru studenți: 1) unelte digitale în UPB aduse de mine (suita Microsoft – Office, Teams, etc.; suita vmware); 2) am fost membru al unei organizații studențești și am făcut și fac multiple evenimente pentru studenți (jobshop, lan party, etc); 3) digitalizarea procesului de practică și de diplomă (inclusiv schimbarea contractelor pentru a avea cât mai puține semnături); 4) tutoriale diverse în perioada de pandemie; 5) introducerea de cursuri gratuite extra (am ținut 2 ani cursul de “Introducere în Securitatea Calculatoarelor” gratuit, pentru cine a vrut). Lucruri pe care vreau să le fac: 1) simplificarea și transparentizarea procesului de repartiție la camine; 2) semnături digitale calificate pentru simplificarea proceselor birocratice și 3) implicarea mai activă a studenților în cercetare (burse, concursuri, etc.) 18.sept.2023

Q30 (anonim): “Cum vi s-ar parea daca studentii ar putea vota pentru aceste alegeri? Ati fi in avantaj sau in dezavantaj?”
R30 (#mihairector): Studenții au dreptul de vot prin reprezentanții lor din Consiliul Facultății și din senat. Nu știu, în general am avut un feedback foarte bun la licență, dar e posibil să fie mai ușor de votat cineva care nu este un cadru didactic. 18.sept.2023

Q31 (anonim): “De ce personalul administrativ nu are drept de vot? Nu considerati ca ar trebui reglementat acest aspect?”
R31 (#mihairector): Trecând peste aspectele de legea educației, e complicat să aibă drept de vot cineva care poate fi angajat foarte ușor de rectorul activ (indiferent cine este acesta). Gândiți-vă la următorul scenariul: mihai angajează 1.000 de persoane cu 2-3 luni înainte de alegeri. Cu cine credeți că vor vota ele? Și, aș vrea să mai adaug un aspect, universitățile ar trebui să fie cumva motoarele societății, iar direcția universităților ar trebui dată de cadrele didactice. Asta nu înseamnă că personalul non-didactic trebuie neglizat, orice mașină are nevoie de un motor și de cineva la volan. 18.sept.2023

Q32 (anonim): “Ce parere ai de InnovationLabs?”
R32 (#mihairector): Orice universitate are nevoie de un program de transfer al proprietății intelectuale, de startup-uri, de un InnovationLabs. Păcat că noi nu avem. Un astfel de program ar trebui să fie orientat mai mult spre rezultate de cercetare, avem aproximativ 600 de doctoranzi, nu spre studenții de licență, pentru a avea un impact cât mai mare în societate (ex. 20% din profit la universitate pentru o investiție inițială, eventual în colaborare cu un fond de investiții privat). Iar la licență ar trebui să existe cursuri de anteprenoriat (exact partea de care se ocupă acum InnovationLabs). 18.sept.2023 (updated 26.sept.2023)

Q33 (anonim): “Ce parere aveti despre studentii care tin laboratoare la plata cu ora, avand in vedere faptul ca acest lucru este ilegal, insa necesar in conditiile in care nu avem oameni calificati care sa tina un numar atat de mare de laboratoare ? Veti reglementa acest lucru in pozitia de rector ? P.S. Nu se poate nega existenta acestora, ei exista (si nu sunt putini) in aproape fiecare echipa din ACS CTI. Care sunt perspectivele dumneavoastra pentru cresterea salariului unui tanar cadru didactic (care doreste sa tina laboratoare) ?”
R33 (#mihairector): draft În primul rând partea didactică este în administrarea directorului de departament (nu mă eschivez). Da, în calitate de rector, consider că ar trebui să ne îndreptăm spre o legislație care să permită studenților acest lucru (vezi Olanda – The use of Teaching Assistants in Project Education, vezi Germania – TODO: add US example). Implicarea studenților în activități didactice este o oportunitate, atât pentru studenți (învață mai mult, colaborează mai mult cu cadrele didactice, creează comunitate puternică, etc.) cât și pentru cadre didactice (pot coopta viitori doctoranzi, pot delega anumite sarcini de predare, etc.) 26.sept.2023

Q34 (anonim): “Credeti ca profesorii ar ttebui reevaluati (dar pe bune) periodic? Si de catre o comisie externa care sa nu fie influentata de nimic? Unii dintrei ei nu sunt cei mai competenti.”
R34 (#mihairector): Nu, consider că abordarea de 10-year track poate funcționa fără probleme. Dacă cineva reușește să: atragă proiecte de X milioane de euro, să aibă Y articole doar la conferințe de top, să coordoneze Z studenți la doctorat cu rezultate bune și foarte bune, atunci probabil că este de la sine înțeles că respectul național/internațional pe care și le-a obținut nu vor fi lăsate să se degrateze. Important este să avem mecanisme de selecție bune pentru a funcțiile didactice importante (ex. acum pe același proiect poate fi schimbat directorul de mai multe ori și se acceptă la criterii) și să integrăm într-un mod constructiv feedbackul primit de la studenți (acum acesta pare să fie văzut de toată lumea, studenți sau cadre didactice, având un rol punitiv, nu ca un punct de plecare în realizarea unui dialog și a unei mai bune cooperări între student și profesor). 26.sept.2023

Q35 (anonim): “Ce veti face in privinta lipsei laborantilor/asistentilor (cel putin de la ACS)? Unele materii au prea multi, altii aproape deloc.”
R35 (#mihairector): Problema principală mi se pare salariul (care începe la noi de la aprox. 2500 RON, iar în industrie de la 6000 RON), deci asta trebuie rezolvată rapid. Apoi este o problemă de construit comunitatea, în care din păcate acum nu există nici un fel de sprijin din partea departamentului de resurse umane și toată responsabilitatea cade pe umărul cadrelor didactice. Și nu în ultimul rând implicarea cât mai devreme posibil a studenților în procesul didactic (vezi Q33 și Q36). 26.sept.2023

Q36 (anonim): “Este ok dpdv academic ca un student de anul II sau III sa tina (ilegal) laboratorul la o materie de anul I?”
R36 (#mihairector): Vezi Q33, pe scurt da, dacă lucrurile sunt făcute în spiritul performanței, colaborării cadru didactic – student cadru didactic, și al comunității. Cred că cel mai bine se învață de la colegi, de ce să nu profităm de asta? 26.sept.2023

Q37 (anonim): “Vinzi domeniul, vin cu 2 skinuri pe cs”
R37 (#mihairector): Nu, domeniul va ajunge în proprietatea cui trebuie după alegeri. Asta a fost unul dintre motivele pentru care l-am achiziționat, să nu ajungă la cineva care ar fi făcut altceva cu el. 26.sept.2023

Q38 (anonim): “De ce nu vrei sa-mi vinzi domeniul, 3 skinuri pe cs.”
R38 (#mihairector): Să pui baner de cs pe el 😉 26.sept.2023

Q39 (anonim): “De ce nu vrei sa-mi vinzi domeniul v2, 3 skinuri pe cs + cutie (daca castig azi) + spray”
R39 (#mihairector): Să nu pui 3 skinuri de cs (nu știu exact dacă cs e csgo sau altceva) 26.sept.2023

Q40 (Andrei): “Ați adus o varietate de unelte digitale la UPB, o realizare demnă de laude. Plănuiți cândva uniformizarea domeniilor folosite la UPB? Ca student de anul 1, consider că existența simultană a upb.ro și pub.ro creează confuzie. Mutarea pe alt domeniu este un proiect vast la această scară, însă realizabil, în opinia mea. Dacă plănuiți acest fapt, mi-ar plăcea să ajut și să mă implic în orice fel aș putea.”
R40 (#mihairector): Poate mutăm totul pe @unstpb.ro :D, te cooptăm. Acum serios, acestă decizie trebuie cântărită mai bine, momentan consider că brandul UPB este unul destul de bun și care ar trebui menținut. Despre uniformizare, da, eu știam că acum sunt toate cu upb.ro (s-a renunțat la pub.ro). 26.sept.2023

Q41 (Florian): “Mai aveti si alte domenii?”
R41 (#mihairector): Da, uite 2: https://security-hub.ro/ și https://auditor.cs.pub.ro/ 26.sept.2023

Q42 (Florian): “Va considerati sigma male?”
R42 (#mihairector): Nu (PS: mulțumesc, nu știam de terminologia aceasta). 26.sept.2023

Q43 (Florian): “Parere despre dedublarea astrala?”
R43 (#mihairector): Foarte bună, asta fac eu acum prin candidatura la rector 😉 26.sept.2023

Q44 (Alexandru): “Cate culori are un burger? 🍔”
R44 (#mihairector): Unul bun, multe. Unul prost, puține. 26.sept.2023

Q45 (Cezar): “ce materii noi ati vrea sa vedeti in cadrul ASC?”
R45 (#mihairector): Din păcate nu-mi pot exprima opinia pentru Automatică. Pentru Calculatoare nu consider că ar lipsi ceva major, poate securitate la toate seriile ;), devops un pic mai mult și un IA mai interdisciplinar cumva la opțional. 26.sept.2023

Q46 (Cezar): “cum putem incuraja fetele in IT (iubita mea e programaotare si gamer_girl ;))) )”
R46 (#mihairector): Din fericire statistica ne arată că raportul dintre genuri este foarte bun în domeniul IT în România. Nu am sfaturi în această direcție. 26.sept.2023

Q47 (Cezar): “ii puteti ura noroc iubitei mele Maria sa intre la ASC?”
R47 (#mihairector): Intrarea la probabil cea mai buna facultate din România nu prea ține de noroc, ține de perseverență, de inteligență, de muncă și probabil de alți 99 de factori, și apoi de noroc. Deci noroc. 26.sept.2023

Q48 (anonim): “Sunt anul 3. Pe diploma o sa scrie UPB sau UNSTPB?”
R (#mihairector): UNSTPB. 30.sept.2023

Q49 (anonim): “Se va publica vreodata orarul cu inainte primei saptamani de facultate?”
R49 (#mihairector): Dacă ajung eu rector da :). Lăsând gluma la o parte, orarul se stabilește în funcție de grupe, grupele se stabilesc în funcție de studenții care trec, studenți care promovează se stabilesc după sesiunea din toamnă. Totul este destul de aglomerat după cum se poate observa, și toate sunt făcute de cadrele didactice. 30.sept.2023

Q50 (anonim): “Parere Open-Education Hub”
R50 (#mihairector): Bună. Sunt un adept al materialelor didactice deschise, implementarea Open-Education Hub mi se pare orientată doar spre domeniul calculatoare, dar e un punct de plecare foarte bun. 30.sept.2023

Q51 (anonim): “Cand va ajunge si unstpb sa aiba partea de cercetare dezvoltata?”
R51 (#mihairector): Nu știu, sunt destul de mulți factori care duc la o cercetare de calitate: salarii motivante (și pentru cadre didactice dar și pentru studenții doctoranzi), mecanisme de colaborare naționale și internaționale bune (există dar de multe ori am ales colaborările mai slabe), încărcare didactică mai scăzută, reducerea metodelor prin care se poate avansa în cariera academică fără cercetare de calitate, simplificarea procedurii pentru coordonare doctoranzi (de exemplu: imediat cu obținerea de ȘL). UPB a fost în top acum ceva ani (2017/2018 – https://www.facebook.com/Facultatea.Energetica/photos/universitatea-politehnica-din-bucure%C8%99ti-clasat%C4%83-%C3%AEn-topul-shanghai-al-celor-mai-b/989614171231085/) deci e clar că se poate și că există personal didactic calificat. 30.sept.2023

Q52 (anonim): “Palo Alto sau Fortinet?”
R52 (#mihairector): Da. 30.sept.2023

Q53 (anonim): “Care ar fi prima masura ce ati implementa-o daca veti capata pozitia?”
R53 (#mihairector): Simplificarea procedurilor administrative și creșterea salariilor corpului didactic. De exemplu, când am preluat partea de practică existau undeva la 7 semnături pe contracte (TODO verificat exact), am redus la 3. 30.sept.2023

Q54 (anonim): “Care este opinia dumneavoastra legata de absenta de markerelor si buretilor din salile de laborator? Personal, pentru cea mai mare facultate din tara ce probabil are cel mai mare buget alocat mi se pare incredibil.”
R54 (#mihairector): E o problemă care se poate rezolva, repede și simplu prin implicarea mai activă a personalului auxiliar (non-didactic). Nu este o problemă de bani sau de resurse. 30.sept.2023

Q55 (anonim): “In ce sens nu a existat vreo competitie? Votul a fost mereu democratic sau e doar simbolic si altcineva ofera functia?”
R55 (#mihairector): Votul este democratic, dar nu au existat contracandidați, prin urmare nu avea cum să iasă altcineva în afara candidatului unic. 30.sept.2023

Q56 (anonim): “Au fost sugestii aruncate in spatiul public ca anumite cadre didactice au lucrarea de doctorat plagiata?Ceva masuri impotriva acestui lucru considerati ca se impun?”
R56 (#mihairector): Sigur, excluderea din universitate după parcurgerea tuturor etapelor oficiale (CNATDCU, comisie de etică, etc.) de verificare a lucrărilor de doctorat. Nu sunt jurist, dar nu ai doctorat (pentru că este plagiat, deci a fost retras), nu poți să ajungi cadru didactic universitar, deci destul de clar că excluderea este singura soluție. 14.oct.2023

Q57 (anonim): “Veti scoate reclamele de la Mc din campus? Te duci sa te faci ingineri si te scot vanzator la Mc.”
R57 (#mihairector): Reclamele în UNSTPB pot genera venituri. Sigur, va trebui să ne mobilizăm pentru a avea reclame relevante, cred că există multe companii care ar fi interesate. 14.oct.2023

Q58 (anonim): “De ce s-a făcut rebrandingul asta la USTPB? Suna a facultate de lumea a 3a, la fel cu ce s-a intamplat cu Twitter care acum e numit X.”
R58 (#mihairector): Gurile rele spun că s-a făcut asta pentru a avea actualul rector încă 2 mandate. Eu îl țin minte de la UNSTOPPABLE. 14.oct.2023

Q59 (anonim): “Misto labul de RL. Poti baga cumpara mai multe cabluri si mufe cand ajungi rector?”
R59 (#mihairector): Nu, asta este treaba decanatului, dar voi încerca să țin în continuare laburi “mișto”. 14.oct.2023

Q60 (anonim): “Primiti-l pe Ry inapoi, nu a facut nimic gresit.”
R60 (#mihairector): Poate nu a fost un student silitor. 16.oct.2023

Q61 (anonim): “Ce parere ai despre lucratul (pentru companii) in timpul anului universitar (CTI, sa zicem anul 3 de licenta – luam in considerare acei studenti care nu sunt presati de probleme financiare)? Din perspectiva ta, este o idee buna?”
R61 (#mihairector): Cred că angajatul în timpul facultății nu este o idee bună. În primul rând, viața de student este o experiență care trebuie trăită la maxim. În al doilea rând, angajarea înseamnă pierderea tuturor cunoștințelor pe care le-ai putea deprinde de la cursuri/laboratoare. 16.oct.2023

Q62 (anonim): “Ai observat o ascensiune sau un declin in calitatea studentilor (de la CTI, de-a lungul celor 12 ani pe care ii ai in cadrul echipei) – dpdv. al interesului pentru domeniu, al curiozitatii si/sau disciplinei?”
R62 (#mihairector): Eu am avut norocul să lucrez cu foarte mulți studenți foarte buni, așa că experiența personală îmi arată o ascensiune în calitatea studenților. Evident cu ceva hopuri datorate în primul rând pandemiei. 16.oct.2023

Q63 (anonim): “Pareri si solutii legate de profesorii care nu fac absolut nimic, ba chiar chiulesc de la ore si dupa dau lucrari si examene nelegate din ce au predat(X, Y, and co)? Alti profesori de la alte facultati care au facut asa au fost scosi. Cu aceste somitati de la noi din facultate de ce nu se poate? Ce ar putea face rectoratul in legatura cu aceste tipologii de profesori ca decanatul nu face nimic, ba chiar ii incurajeaza.”
R63 (#mihairector): Nimic, calitatea actului pedagogic este în mâna directorilor de departament. Rectoratul ar putea doar să creeze condițiile optime în care feedbackul să fie ascultat, prelucrat; să ofere salarii adecvate pentru a crește competitivitatea chiar și în rândul cadrelor didactice, să mărească numărul de cadre didactice pentru a avea încărcarea student/profesor la un raport decent; să limiteze procesele birocratice care încarcă de multe ori cadrele didactice inutil. 16.oct.2023

Q64 (anonim): “Cand se muta facultatea de inginerie aerospațiala din polizu in campusul nou?”
R64 (#mihairector): Din păcate nu există vizibilitate sau colaborare la nivelul UNSTPB, deci nu știu să răspund. Personal cred că trebuie să ne oprim din a mai construi clădiri (ok le terminăm pe cele începute) și trebuie să începem să investim în oameni (ok, clădirile extra pot aduce bani, dar e important și ce faci cu banii aduși) 20.oct.2023

Q65 (anonim): “Ce relatie aveti cu domnul director X decan la facultatea Y?”
R65 (#mihairector): Am anonimizat numele, nu am nici o relație, nu îl cunosc, dar mă voi strădui să îi cunosc pe cei mai mulți dintre colegii mei. Am deja o echipă de aproximativ 200 de susținător, nu știu dacă o să pot sau dacă trebuie să-l conving și pe domnul X. 20.oct.2023
R65 (#mihairector): Între timp mi-am mai dezvoltat relațiile de prietenie, și pot să spun că din ce am auzit nu o să am o relație foarte bună cu domnul în cauză. 25.oct.2023

Q67 (anonim): “Daca imi raspundeti aveti votul meu.”
R67 (#mihairector): Mulțumesc, acum suntem 201. 20.oct.2023

Q68 (anonim): “Cum e sa fii cel mai blana viitor rector amazing?”
R68 (#mihairector): Mișto, mai ales că trebuie să-mi schimb Matizul cu un Mercedes (haina-l face pe om). 25.oct.2023

Q69 (anonim): “cine e mai smk mihai viteazul sau spiderman”
R69 (#mihairector): eu, că am curajul să candidez la rector UNSTPB și să răspund la toate prostiile de întrebări. 25.oct.2023

Q70 (anonim): “cand iesi cu rd la bere”
R70 (#mihairector): cu fiecare ocazie. 25.oct.2023

Q71 (anonim): X sau Y
R71 (#mihairector): X 25.oct.2023

Q72 (Mihai Barbulescu): “Vei interzice plata cash asa cum a facut Universitatea Suceava? https://www.stirisuceava.net/2023/10/universitatea-din-suceava-interzis.html + a se vedea si reportajul https://www.youtube.com/watch?v=jX91xDlTvMo”
R72 (#mihairector): Pe scurt, da. Pe lung, mi se pare că există multe avantaje pe care le poți avea cu digitalizarea, însă soluțiile de digitalizare trebuie să aibă în centru cadrele didactice și studenții UNSTPB. Concret, mi-ar plăcea să văđ carduri pentru studenții noștri cu care să poți plăti cantina/căminul/etc, dar trebuie să faci o astfel de implementare treptat, să instruiești oameni și să înțeleagă faptul că totul este spre bine lor până la urmă. Sunt câteva exemple de digitalizare în UPB care nu au funcționat, fie pentru că nu sunt complete, fie pentru că personalul nu a fost instruit despre utilizarea lor. Ne-am trezit de multe ori cu astfel de instrumente și nimeni nu ne-a învățat cum să le folosim. Eu personal am ținut astfel de training-uri în pandemie când s-a făcut trecerea la MS Teams pentru a ajuta cadrele didactice să se acomodeze. 25.oct.2023

Q73 (Mihai Barbulescu): “Pe masura ce imi mai vin intrebari o sa mai pun, succes, sper sa castigi.”
R73 (#mihairector): Suntem pe undeva pe la 35%, creștem ușor și sigur în așteptarea calendarului de alegeri. Sper să unesc studenții și cadrele didactice în jurul unui alt cadru didactic. 25.oct.2023

Q74 (anonim): “Sunt student in anul 4, si ma gandeam destul de mult la un master aici, la acs. Doar ca am auzit de la multe persoane ca nu se compara cu un master in alta tara, care aduce o dezvoltare academica cu mult mai buna. Facand abstractie, daca se poate, de atasamentul fata de facultate, ce parere ai?”
R74 (#mihairector): In UNSTPB in momentul de fata avem asa: licentele nu sunt platite (cadrele didactice nu primesc bani pentru a avea proiecte de licente); proiectele de cercetare de la master nu sunt platite (acel 12h/saptamana) pentru cadrele didactice, orice munca face cineva cu voi la master pentru cercetare o face pro-bono; doctoratul este slab finantat (exista o bursa de undeva la 3.500 RON/luna) si majoritatea doctoranzilor sunt angajati full time in alta parte (greu sa traiesti in Bucuresti doar din acesti bani). Nu mai vorbesc de bani pentru conferinte (chiar azi imi cerea cineva pentru a merge la o conferinta de securitate cibernetica si a intra in domeniu – student doctoran anul 1); bani pentru materiale diverse sau chiar si echipamente (unele foarte scumpe – peste 500.000 euro). Deci noi reusim sa facem performanta foarte buna la toate domeniile in conditiile in care avem finantare (licenta destul de decent, master slabut, doctorat chiar prost). 25.oct.2023

Q75 (anonim): “De ce ai făcut pagina asta? Mi se pare o gluma ieftină la care râzi doar tu singur, de altfel ca toate glumele neamuzante pe care le ai”
R75 (#mihairector): Candidatura la funcția de rector al UNSTPB nu este în nici un fel o glumă și nu știu ce vă face să credeți asta. 25.Nov.2023

Q76 (anonim): “De ce te-ar pune cineva pe tine rector din moment ce ești cel mai neserios om posibil? P.S: pagina asta e doar o gluma FOARTE proastă, studenții nu te suportă și nu te-ar vrea nimeni rector, iar cel mai important NU ai absolut nicio șansă să fii rector vreodată”
R76 (#mihairector): Rectorul se alege dintre candidații înscriși în competiția pentru rector nu este “pus”. Alegerea este făcută de către cadrele didactice și studenții reprezentativi. 25.Nov.2023

Q77 (anonim): “Pe cand CV-ul? E tba de cateva luni :D”
R77 (#mihairector): Îmi cer scuze că nu am făcut asta la timp voi încerca să fac asta în cel mai scurt timp posibil. Oricum este disponibil pe Internet destul de simplu. 25.Nov.2023

Q78 (anonim): “De ce vă faceți reclamă, în condițiile în care forumurile decizionale vor vota pentru dvs.? Studenții NU vor vota următorul rector, doar studenții reprezentanți (consiliu + facultate).”
R78 (#mihairector): Unde îmi fac reclamă? Pagina aceasta a încercat să fie mai degrabă o formă de a ma pregăti pentru o campanie de 10 zile (foarte puțin pentru o funcție așa de importantă. 25.Nov.2023

Q79 (anonim): “Credeti ca exista vreo sansa sa se scoata vreodata materia “Fizica” din structura de la CTI? Vreau sa scot in evidenta ghilimelele pentru ca nu fizica ca stiinta este problema, ci aceasta materie. Nu doar ca se predau si se cer niste lucruri care ii sunt cel putin inutile unui astfel de inginer, dar departamentul de fizica este prea dezinteresat si lipsit de oameni tineri sau care sa aiba vreo treaba cu tehnologia. La aceasta materie totul este lipsit de orice fel de transparenta, iar organizarea ei este prea invechita, se cer zeci de referate la laboratoare care nu au nicio legatura cu cursul sau examenul. As propune sa se inlocuiasca cu mai multa electrotehnica sau electronica, nu conteaza daca sub acelasi nume, macar acolo sunt oameni mai interesati si se fac lucruri mai utile.”
R79 (#mihairector): Nu este de competența rectorului ci a directorului de departament. 25.Nov.2023

Q80 (anonim): “Una din pricipalele surse de venit ale UNSTPB (fost UPB) consta in promovarea la nivelul guvernului/MEN a unor persoane din UPB, care sa avizeze prompt si favorabil cereri. Cum va raportati la aceasta politica?”
R80 (#mihairector): Acțiunea de lobby la nivel de MEN este una normală și firească, probabil realizată de către toate universitățile (trebuie să te promovezi ca să poți primi bani). Nu văd nimic rău în asta dacă noi avem un buget mai mare (http://www.cnfis.ro/wp-content/uploads/2012/08/FI2023preliminar_site.pdf). 25.Nov.2023

Q81 (anonim): “O problema mare actuala a UPB este lipsa de personal efectiv in administratie (mecanici, instalatori, electricieni, femei de serviciu, personal cantine, etc). Contrar ce se sugereaza la un raspuns, politica in acesta sens porneste cu rectorul. Ce planuri aveti in aceasta directie?”
R81 (#mihairector): Mulțumesc, am notat. Cred că aceste cazuri trebuie discutate și analizate de la caz la caz, consider că există suficient buget în UNSTPB pentru a acoperi toate necesitățile (după ce eliminăm posturile inutile) și sunt pentru a angaja mai mult personal TESA acolo unde este necesar. 25.Nov.2023

Q82 (anonim): “Facultatea de ACS are o rata de candidati pe loc cu valoare mare (are cautare). Alte facultati, in special la centrul de la Pitesti stau foarte prost la asa ceva. Intentionati o politica bazata pe eficienta economica: facultatile care nu studenti se inchid, grile de salarizare/norme didactice distincte in raport cu numarul de studenti? Care sunt gandurile d-voastra in aceaste directii?”
R82 (#mihairector): Ordinea obiectivelor mele este următoarea: salarii mai bune către profesori (nu poți să ai profesori motivați dacă sunt prost plătiți), schimbarea programelor de studii neatractive (nu poți să ai curricula neschimbată de 20 de ani și să te miri de ce nu ești atractiv) și promovarea mai eficientă (nu poți fi atractiv dacă nu ești cunoscut). Legea lui Goodhart ne arată că nu-i bine să avem metrici fixe (20-40 de studenți per serie altfel dispare), cred că abordarea corectă este discuția punctuală și găsirea unor soluții. Nu mă feresc de închiderea unor facultăți, dar nu pot să mă pronunț fără a studia foarte bine problema. 25.Nov.2023

Q83 (Sorin Ciolofan): “Vor mai fi pusi profesorii (cadrele didactice) sa faca munca de secretariat “voluntara” (adica daca nu te propui voluntar, te punem noi pe lista si daca nu vrei incalci contractul de munca)”? Validari de dosare de inscriere la master/licenta?:
R83 (#mihairector): NU, am făcut asta și este unul dintre principalele motive pentru care nu avem cadre didactice tinere (probabil după salariu). Nu promit că se va rezolva cu vara lui 2024 (aprox. 6 luni de mandat) dar sigur din 2025 nu va mai fi cazul. 25.Nov.2023

Q84 (Sorin Ciolofan): “Vor mai fi toate concursurile in upb cu 1 candidat pe loc?”
R84 (#mihairector): Concursurile sunt publice, se poate înscrie oricine. Sincer consider că o societate nu poate avansa fără competiție, deci îmi doresc să nu mai avem astfel de situații. Oricum, trebuie analizată și situația din țară unde uneori nu vine nimeni la concurs … 25.Nov.2023

Q85 (Sorin Ciolofan): “Cind se va decupla teza de licenta/dizertatie de media anilor de studiu?”
R85 (#mihairector): Această problemă este de competența directorului de departament. 25.Nov.2023

Q86 (Sorin Ciolofan): “Faci parte (esti inscris) in vreun partid politic?”
R86 (#mihairector): Nu. 25.Nov.2023

Q87 (Sorin Ciolofan): “Ai lucrat in trecut sau lucrezi pt una din institutiile SRI, SPP, …?”
R87 (#mihairector): Nu. 25.Nov.2023

Q88 (întrebător anonim): “Ințeleg (cred) ce vrei sa faci. Cum abordezi trecerea de la 0 (din ce inteleg) la aprox 50000 de oameni în subordine/grija? Mersi de eventualul răspuns și bafta.”
R88 (#mihairector): Am mai coordonat echipe atât în Germania cât și în România, nu e deloc zero experiența în domeniul. Apoi sunt doar 2.000 de cadre didactice, și probabil undeva la 1.500 personal administrativ util (nu vor de angajările de dragul angajării). Deci am 2000 de colegi, iar pentru cei 1.500 o să construiesc o echipă de profesioniști, unii mai experimentați, alți mai energici. Nu cred că se poate numi că-i am în subordine pe cei aproximativ 35.000 de studenți, suntem doar colegi în comunitatea UNSTPB. 25.Nov.2023

Q89 (anonim): “Esti de acord sa lipim postere si stickere cu #mihairector in campus si nu numai pentru a asigura castigul in campanie?#sieusuntmihai”
R89 (#mihairector): Nu. Pe vremea când eram într-o organizație studențească cineva ne-a certat că stickerele vechi de 3-4 ani încă erau vizibile, și avea dreptate. Puteți să faceți din acelea buline de culoare roșie (încerc să pun ceva materiale online) cu “Keep calm and vote Mihai” și să le puneți pe laptop (oricum la mine la curs nu e voie cu laptop, deci all good) 28.Nov.2023

Q90 (anonim): “Salut! Nu am o intrebare, ci o observatie. Tinutul orelor cu studenti e o sabie cu 2 taisuri. Adica, prin acest lucru, cadrele didactice de drept pierd o parghie de negociere si devin echivalente ca valoare cu studentii. Adica, daca nu te supui, aduc un student in locul tau. Si studenti avem din abundenta incat putem sa-i schimbam in fiecare an. Putem sa luam experienta noastra ca exemplu si sa constatam ca a fost nevoie de cativa ani pentru a gasi formula potrivita pentru a preda o materie. Predatul cu alte persoane in fiecare an e ineficient, iar cadrele didactice de drept merita sa beneficieze de prioritate in fata persoanelor din afara universitatii. E un mecanism bun, dar aplicat prost. Astfel poate mai stopam fenomenul general in care profesorii lucreaza in principal la alte companii pentru ca UPB ii cam ia de sus cu astfel de mecanisme. Personal, nu am absolut deloc incredere in UPB in momentul de fata.”
R90 (#mihairector): În general de acord, doar că eu văd mecanismul asta de felul următor: titularul de curs va putea include în echipă X studenți, întâi să ajute la corectare/propunere de teme, apoi să asiste la laboratoare, apoi să țină laboratoare, apoi să intre la doctorat și toată lumea să fie fericită. Evident că poate fi abuzat, ca orice sistem, nu? (ex. nu facem autostrăzi că o să meargă tancurile inamice repede) 28.Nov.2023

Q91 (anonim): “Cat de prieten esti cu decanul, consiler CGMB, care ii mananca de *** pe toti in upb?”
R91 (#mihairector): Zero, ca nu prea știu despre cine este vorba. De la ce facultate este decanul? 29.Nov.2023

Q92 (anonim): “De unde esti, de loc? Tot targu-jiul s-a mutat in upb, ca angajati, de fapt tot gorjul!”
R92 (#mihairector): Pitești (scrie și în CV și în planul managerial) 29.Nov.2023

Q93 (anonim): Scoala care se construieste, tot privata va fi, ca si gradinita?
R93 (#mihairector): Nu știu, dar grădinița nu este privată din cunoștințele mele, este destinată prioritar angajaților UNSTPB (cum cred că este bine și normal) 29.Nov.2023

Q94 (anonim): Ești un candidat de paie, doar sa nu fie mihnea singur? La ei, la PSD, se practică strategia asta.
R94 (#mihairector): Nu, că eu nu sunt de la Chimie ;). Îmi este foarte greu să demonstrez asta, din păcate sunt deja vreo 20 de oameni care cred asta… De asta am pus într-un program managerial (care ar trebui să fie pe construcție) și câteva lucruri negative, să se vadă că nu sunt. Lăsați-mi un număr de telefon și încerc să vă sun să vă răspund live la orice întrebare (o să încerc să vin la toate facultățile dar am doar 8 zile, prea din scurt). 29.Nov.2023

Q95 (anonim): “Poti sa faci pubic cel putin un nume sau cel.putin o facultate din UNSTPB – parte din echipa ta de prorectori ?”
R95 (#mihairector): Nu, pentru că nu vreau să vin cu echipa mea, vreau să lucrez cu echipa cea mai bună dată de comunitate. Nu sunt de acord să alegi omul de pe locul 2 atunci când îți faci echipa (vezi alegeri decani 2020). Chiar și în Carta UNSTPB spune că aceștia vor fi desemnați după consultarea Senatului, nu înainte, și asta am de gând să fac. Oricum am o relație bună cu mulți dintre prorectori actuali și foști. 4.Dec.2023

Q96 (anonim): “De ce nu raspunzi la intrebarile incomode?(vezi aia cu RL-ul) Aparent raspunzi doar la ce iti convine si unde dai bine”
R96 (#mihairector): Nu știu despre ce vorbești, poate am ratat o întrebare.4.Dec.2023

Q97 (anonim): “De ce esti dezinteresat total de munca pe care o faci si faci totul in bataie de joc?”
R97 (#mihairector): Afirmația este malițioasă și total falsă. Uite, am făcut probabil cele mai bune școli de securitate/criptografie din România în 2015 (https://web.archive.org/web/20180722124116/http://summerschool.trust.cased.de/invited-speakers/) și 2016 (https://web.archive.org/web/20160908160351/http://www.cs.bris.ac.uk:80/cryptoschool/). Dacă să aduci profesori de talia celor de aici în România, pentru studenții din România este o bătaie de joc, nu o să comentez. 4.Dec.2023

Q98 (anonim): “Daca esti tu ales rector, ne punem toti diplomele de licenta/master pe foc”
R98 (#anonim): Care toți? Că tu nici nu ai curaj să-ți dai numele. Sper ca dezbaterile pornite și datorită efortului meu de a candida să dea roade în comunitate și să creeze pe viitor caractere și mai puternice. 4.Dec.2023

Q99 (anonim): “Cu cine ai facut matematica la liceu?”
R99 (#mihairector): Valerica Biriboiu, la I.C. Brătianu (Pitești) 4.Dec.2023

Q100 (Ioan Daniel): “Salut, Nu am mai apucat sa pun intrebari la intalnirea de azi. Banuiesc ca ati apucat să citiți programele celorlalti candidați, desi timpul e cam scurt. Ati putea nominaliza căte o măsura bună, pe care ați prelua-o în programul dvs., de la fiecare din contracandidați??”
R100 (#mihairector): Sincer după această întrebare m-am uitat mai mult. Mi se pare că planurile de construire/reconstruire a diverselor clădiri pentru UNSTPB (în Pitești și București) ale dl. Costoiu mi se pare bune (din păcate nu avem vizibilitate la bugetul din 2022, nu știm exact ce contracte s-au semnat și pe câți bani – vezi acordul cu BEI, deci estimarea mea s-ar putea să fie falsă). De la dl. dr. Grumezescu mi-a plăcut partea cu materii opționale, unde cadrele didactice pot primi și o remunerație dacă se atrag 20 de studenți și publică o carte (se încurajează astfel actualizarea de curricula). 4.Dec.2023

Q101 (Ioan Daniel): “Legat de propunerea cu înființarea de birouri ale ‘rectoratului’ la sediul facultăților, nu s-ar putea utiliza secretariatul departamentelor? S-ar putea reglementa astfel încăt să existe cel puțin căte 2 secretare per departament (una să se ocupe de didactic, cealaltă de cercetare), și să se stabilească un traseu predictibil și controlabil al fluxului de documente?PS: +informaticianul pentru fiecare departament”
R101 (#mihairector): Nu, cele două au roluri diferite: secretariatul facultății ajută studenții, iar ce propun eu ajută mai mult cadrele didactice pentru diverse proiecte (didactice sau de cercetare). Da, traseul predictibil este important, și dacă ai și omul care să știe acest traseu predictibil la un birou distanță, cu atât mai bine. 4.Dec.2023

Q102 (anonim): “Multumesc pentru raspuns. Analogia ta cu tancurile nu sta in picioare, mai citeste o data. In general, analogiile sunt forme ieftine de argumentare, folosite mai degraba pentru schimbat subiectul. Regulamentul prevede cum se aloca orele din norme vacante, iar cadrele didactice angajate au prioritate. Problema este ca nu se respecta, iar pe actualul rector nu-l intereseaza problema, desi o cunoaste. E important sa dam orele intai catre cadrele didactice angajate si de-abia apoi studentilor. Merita efortul de a proiecta sisteme care nu pot fi abuzate foarte usor, iar, in cazul universitatii noastre, chiar ar cam fi necesar. Succes!”
R102 (#mihairector): Mulțumesc. 9.Dec.2023

Q103 (anonimizat): “Cand veti veni la facultatea noastra (Chimie)?”
R103 (#mihairector): Am fost invitat marti 12.12.2023, ora 16, amfiteatrul L022. Trebuie să văd cum modific programul cu vizita la Pitești ca să pot ajunge (din păcate timpul pentru campanie a fost foarte scurt).9.Dec.2023

Q104 (anonim): “Ati avut in vedere un format mai diferit si mai dinamic fara de deja traditionalul “intalniri in facultati” in aceasta perioada ? Mi se parea firesc in Aula Magna toti trei candidatii sa isi prezinte ceea ce doreau, un moderator al intalnirii etc . Evident sa se transmita live de Euronews Romania ….”
R104 (#mihairector): Am trimis un email către contracandidați de Luni, 4 Decembrie, pentru o dezbatere, dar momentan răspunsul încă nu a apărut. Am făcut și o pagină de instragram pentru a ajunge la studenți și vor mai fi 2-3 idei de implementat până se termină această foarte scurtă perioadă de campanie. https://www.instagram.com/mihairector/ 9.Dec.2023

Q105 (anonim): “Buna ziua! Am fost student in cadrul ACS si desi nu v-am avut ca profesor pot spune ca ar fi o mare bucurie sa castigati. Sunt curios in logica votului daca toate facultatile au acelasi impact. In sensul in care ACS(care e cea mai mare facultate dib politehnica) are o pondere mai mare sau nu comparativ cu celelalte sectii.”
Q105 (#mihairector): Se votează de către fiecare cadru didactic și studenții reprezentativi (din consiliul facultății și din senat), deci nu pot spune că ACS are o pondere mai mare neapărat, suntem evident un număr destul de mare de alegători. 12.Dec.2023

Q106 (anonim): “Continuare de la intrebarea cu facultatea. Sunteti sigur de sprijinul neconditionat al catedrei de la ACS?”
R106 (#mihairector): Nu există catedra la ACS, există 3 departamente de la al căror sprijin am pornit. Evident că nu mă aștept să am 100% din voturi, mai ales că decanul actual mi-a spus public “Erai în cărți pentru prodecan, acum nu mai ești” și multe alte atacuri la ce și câte am realizat eu pentru ACS (mi-a spus că știe el că nu eu am renovat sălile EG207 și EG208, deși în 2018/2019 când se întâmpla asta nu era decan …). Mă rog, revenind, cel mai mare câștig al acestor alegeri a fost să-i întâlnesc pe ceilalți colegi de la alte facultăți, și o să dau aici exemplu ETTI, jos pălăria, sunt o comunitate de cadre didactice excepționale, păcat că nu se valorifică această superbă resursă umană. Chiar dacă nu ajung rector, mă voi strădui să realizăm un mecanism de comunicare mai bun între noi (pentru didactic, cercetare, inovare, etc.) 12.Dec.2023

Q107 (anonim): “Va fi vreo dezbatere publica intre candidati? Asemanator ca la unibuc.”
R107 (#mihairector): Am cerut asta, nu am primit răspuns până acum. 12.Dec.2023

Q108 (anonim): “De ce iti faci reclama ca avand viziune moderna, daca majoritatea punctelor tale de vedere sunt invechite, opuse ideii de ‘modern’ din vest si nepotrivite?”
R108 (#mihairector): Care dintre punctele mele sunt învechite: (1) să nu mai fim plătiți la cel mai mic salariu legal? (2) să avem un grant de început de carieră de cercetare pentru șef lucrări? (3) să avem cantine și cămine curate pentru studenți? 12.Dec.2023

Q109 (anonim): “De ce vrei sa scoti una dintre singurele televiziuni care isi verifica sursele, promoveaza invatamantul universitar romanesc si ofera suport studentilor?”
R109 (#mihairector): Pentru că este inadmisibil să iei bani de la educație/cercertare (asta este o universitate) și să-i duci la un post de televiziune (câți oameni știu că Euronews este al UNSTPB? nici măcar sigla noastră nu apare). Chiar avem așa mulți bani pentru educație? Cum oare ne promovează Euronews când de 4 ani de la înființare a scăzut numărul de studenți? Oare cu cei 500.000 euro/lună nu putem face ceva mai bun pentru educație/cercetare? Să nu mai vorbesc că dăm 750.000 euro să promovăm Euronews … în loc să ne promovăm pe noi (cercetarea noastră, educația, etc.). Și ca să exagerez un pic, ce urmează, să ne facem farmaciile noastre? jocuri de noroc? (astea fiind acum la modă în societatea noastră). Hai să lăsam banii de educație la educație, că oricum nu suntem foarte bine plătiți. 12.Dec.2023

Q110 (anonim): “De ce e atat de cringe banner-ul tau?”
R110 (#mihairector): Nu mi se pare. 12.Dec.2023

Q111 (anonim): “In cazul in care veti fi ales rector, ce echipa aveti in vedere pentru CUPIT? In eventualitatea alegerii dlui. Costoiu, se intrevede o pastrare la Pitesti a unei parti din fost echipa manageriala, cu dl. Chirlesan in functie de prorector coordonator. Cred ca multe dintre cadrele didactice de la Pitesti au dorit unirea cu UPB si pentru a scapa de un rector care timp de 10 ani nu a facut nimic in interesul universitatii, s-a remarcat printr-o atitudine de birt si a avut o echipa de prorectori (cu o singura exceptie, actualul prorector pentru cercetare) formata din incompetenti, dezinteresati, alesi pentru ca fac parte din gasca fostului rector. Un prorector pentru studenti si mediu socio economic care a reusit sa inchida 2 cantine, sa faca inexistenta editura universitatii, un prorector pentru relatii interantionale care a fost pana de curand studenta la licenta la un program de studii al departamentului unde ea preda, un prorector pentru calitate care pune egal intre calitate si obtuzitate. Pe scurt, o echipa cu dl Chirlesan in frunte care a impus in universitate un spirit de gasca, neacademic.”
R111 (#mihairector): Pe scurt, nu o să iau oameni din echipa propusa de dl. Costoiu (e firesc să fie așa, aceea echipă și-a asumat planul managerial al dl. Costoiu axat pe clădiri și terenuri, eu mi-am asumat un plan axat pe oameni, comunitate). Secundar, sunt de părere că 10 ani (adică 2 mandate) sunt suficiente pentru funcție de conducere (oricare ar fi ea: decan sau prorector; este de discutat dacă să mergem și la alte nivele, dar există departamente unde abia se înscrie un candidat la conducere). Apoi, voi alege echipa așa cum spune legea/carta: în funcție de propunerea senatului, 6 prorectori, 2 pentru Pitești și 4 pentru București. Sper ca prin candidatura mea să încurajez cât mai mulți oameni să își asume funcții de conducere în universitate și sunt convins că există o resursă umană valoroasă din UNSTPB din care să ne alegem conducătorii. 13.Dec.2023